Pazartesi, Şubat 19, 2007

Kahvehane Köşelerinde Merkez 13


Derslerin de başlayacak olması ile iyice strese giren Merkez B13 ahalisi, Yörem Cafe'de(Moderin Kahvehane...) 5 saat!! süren Okey partisi düzenledi.
-Sanki aralarında derslere giren birisi var!!!

Merkez B13'de yaşanan her pazar günü gibi öğle namazını takiben :) yapılan kahvaltı ile başlayan gün; evin en yeni misafiri Onur'un "Kızılay'da bildiğim bir yer var, hadi oraya gidelim, çaylarda ucuz..." sözü ile tarihe yazılacağını daha o dakikalar da belli etmişti.

Daha içeriye adım atılması ile mekanın büyüklüğü ve müşteri mozaiği karşısında dumur! olan ahali-i şerif; tarihi bir karar alarak uzun uğraşlar sonucu bulduğu boş bir masaya yerleşti. Eh böyle bir yere gelip de bir şeyler oynamamak olmazdı. Cemcincanin tavla teklifini reddeden masa en son olarak Okey oynama fikri üzerinde anlaştı. Ancak hala bir problem vardı onlar 5 kişiydiler :). Önceler de BK'nin arka masada okey oynayan 3 kıza katılmak gibi düşünceleri olsa da, en sonunda Uğur ile bir ıstakayı paylaşmayı kabul etti.

Buraya kadar her şey bir nebze normaldi vee DANA'NIN KUYURUĞUNUN KOPTUĞU NOKTA: Okey'in orijinal puanlama sistemini beğenemeyen Emrah ve BK radikal bir kural değişikliği yapılmasına karar verdi ve yenilen değil yenenlerden puan düşülmesi kararını alarak kahramanlarımızın 5 saat sürecek Okey macerasının start ını vermiş oldular.

Oyuna başlanmıştı, ancak bir türlü sonu gelecek gibi görünmüyordu. Barış'ın olasılık hesaplaması ve Esnek el!!! stratejisine dayalı oyun tarzı çökerken, uğur'un da bu oyunu beceremediği çok açıktı ve sonuçta ikili uzun bir süre göstergeler ile oyunu idare etmeye çalıştı, bunun yanında cem ve onur'dan hiç eksik olmayan okeyler masadakilerin sinirlerini bozmaya başlamıştı. Ancak oyun sonucunda masa'nın tek galibi Elmadağ’dan kopma oyun stili ile fark yaratan Emrah"The Kara" idi.

Bu maceradan geriye hatıralarda; 5 saat sonundan oyunun artık bitmesi için cem'in Emrah’a masa altından kendinde ipotekli olan okey'i teklif etmesi, barış bütün oyun boyunca "abi eli esnek tutalım daha iyi olur" demesi, Emrah’ın her el gösterge gösterirken oynar başlıklı şekildeki kahkahaları, onur'un mazlum gülümsemesi ile her el dağıtıldığında elindeki okeyi gösterip benden de yarım puan düşseniz olmaz mı demesi, uğur aklından pek çok kez hile yapmak geçse de barış'ın onu hep engellemesi ve tabi güzel, nezih cafemizin "sezen aksu, last of mohicans, grup yorum, gülşen" şeklinde ilerleyen enteresan "ultra shuffle" şarkı listesi kaldı.

Daha nice maceralara Merkez B13; ama kardeşim duman altında da 5 saat Okey oynanmaz ki bea.



İçeriden biri kayıp U.G. bilinmiyen bir yerden bildirdi...

Hiç yorum yok: